Určitě se Vám už stalo, že jste po práci zaskočili do pekárny, koupili si čerstvé rohlíky, přiběhli domů, pytlík s rohlíky odhodili na kuchyňskou linku a těšili jste se na ráno, až si dáte dobrou snídani… Místo měkoučkých nadýchaných rohlíčků na Vás však čekalo nemilé překvapení – rohlíky ztvrdly, nebo byly gumové. Kde se stala chyba? 

Přečtěte si našich pár tipů, jak chléb a ostatní pečivo skladovat, abyste si na něm pochutnali co nejdéle. 

  1. Pokud je pečivo ještě teplé, vyndejte ho ze sáčku a nechte ho vychladnou na dobře větraném místě.
  2. Igelitovým sáčkům dejte sbohem! Pečivo uchovávané v igelitovém sáčku rychle gumovatí a je náchylné k plísním.
  3.  Ani při vysokých letních teplotách pečivo nepatří do lednice!
  4. Utěrka, chlebník a chladná spíž si s pečivem rozumí. Pečivo zabalte do čisté utěrky, plátýnka nebo lněného pytlíku a vložte do chlebníku ve spíži. Doporučujeme pečivo uchovávat v pokojové teplotě kolem 18°C.
  5. Čistota, půl zdraví. Nezapomeňte chlebník pravidelně čistit a utěrku či plátěný pytlík prát.
Máte kladný vztah ke gastronomii? Přidejte se do našeho týmu.
This is default text for notification bar